IP not being detected since rel 461+ (also 462-177)

Asks questions about settings, bugs...

Moderators: willynt, DiskDrive, fifinou

mrochemont
Posts: 1
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:22 pm

IP not being detected since rel 461+ (also 462-177)

Postby mrochemont » Sun Dec 02, 2007 5:28 pm

The most current release (462 and 461) does not detect the ip from my NexLand ISB SOHO router at all. It's working fine before that, e.g. 451. It doesn't indicate anything is wrong either.
The setup is to get ip from the router:
e.g. the only detection I have checked is "Use remote web site(s): http://192.168.0.1/status.html"

Here is some doc that might help:
The logs:
    (rel 462)
    ...
    DirectUpdate engine ver 4.6.2 build 177 for x86 launched
    ...
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend creating URL...
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend creating URL done
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend sending URL... err=0x00000000
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - in SEHTTPConnectionData::Send, before MakeConnectionReady
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - SEHTTPConnectionData::MakeConnectionReady, dummy read done
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - SEHTTPConnectionData::MakeConnectionReady, done with err 0x00000000
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend sending URL done with err=0x00000000
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend auth proxy loop begin
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend auth proxy loop end
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend auth loop begin
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend auth loop end
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend reading data...
    [DBG]- 02/Dec/2007 09:54:39 - Account update: In _URLSend reading data done: 3775 bytes
    ...and that's it; no message similar to 451 output below

    (rel 451)
    ...
    DirectUpdate engine ver 4.5.1 build 161 for x86 launched
    ...
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend creating URL...
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend creating URL done
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend sending URL... err=0x00000000
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - in SEHTTPConnectionData::Send, before MakeConnectionReady
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - SEHTTPConnectionData::MakeConnectionReady, dummy read done
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - SEHTTPConnectionData::MakeConnectionReady, done with err 0x00000000
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend sending URL done with err=0x00000000
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend auth proxy loop begin
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend auth proxy loop end
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend auth loop begin
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend auth loop end
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend reading data...
    [DBG]- 02/Dec/2007 10:13:47 - Account update: In _URLSend reading data done: 3775 bytes
    [INF]- 02/Dec/2007 10:13:47 - IP Detection "local router" successful using "http://192.168.0.1/status.html" - 69.158.64.28


html returned from router

Code: Select all

../status.html:

<html><head><title>ISB SOHO</title><style type="text/css"><!--
body, table { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: x-small; font-weight: bold }
-->
</style></head><body bgcolor="#660066" text="#FF99FF" link="#FFCC66" vlink="#FFCC66" alink="#FFFFFF" leftmargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0><table border=0 width="100%" cellpadding=1 cellspacing=0 bgcolor="#660099"><tr><td height=2 nowrap width="21%"><div align=left><font size=4 color="#FFCCFF">S t a t u s&nbsp; </font></div></td><td height=2 nowrap width="79%"><div align=right><font size=4 color="#FFCCFF"><a href="status_h.html"><img src="help.gif" width=30 height=30 align=absmiddle border=0></a></font></div></td></tr></table><form method=post action="status.cgi"><table width="100%" border=0 cellspacing=0 cellpadding=1><tr bgcolor="#CC0099"><td height=7>WAN (External Port)</td></tr></table><table width="100%" border=0 cellspacing=1 cellpadding=1><tr><td width=25% height=17 align=right bgcolor="#9900CC">Connection Status</td><td width=25% height=17 bgcolor="#660099">Connected</td><td width=25% height=17 align=right bgcolor="#9900CC">Network Mask</td><td width=25% height=17 bgcolor="#660099">255.255.255.0</td></tr><tr><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>IP Address</td><td width=25% bgcolor="#660099">69.158.64.28</td><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>Physical Address</td><td width=25% bgcolor="#660099">00-A0-65-CB-08-8D</td></tr><tr><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>Gateway</td><td width=25% bgcolor="#660099">69.158.64.28</td><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>DHCP Client</td><td width=25% bgcolor="#660099">Enabled</td></tr><tr><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>DNS IP Address(es)</td><td width=25% bgcolor="#660099">207.164.234.193<BR>206.47.244.56<BR></td><td width=25% align=right>&nbsp;</td><td width=25%>&nbsp;</td></tr></table><br><table width="100%" border=0 cellspacing=0 cellpadding=1><tr bgcolor="#CC0099"><td height=7>LAN (Internal Ports)</td></tr></table><table width="100%" border=0 cellspacing=1 cellpadding=1><tr><td width=25% height=17 align=right bgcolor="#9900CC">[b]IP Address</td><td width=25% height=17 bgcolor="#660099">192.168.0.1[/b]</td><td width=25% height=17 align=right bgcolor="#9900CC">Physical Address</td><td width=25% height=17 bgcolor="#660099">00-A0-65-CB-08-8C</td></tr><tr><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>Network Mask</td><td width=25% bgcolor="#660099">255.255.255.0</td><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>DHCP Server</td><td width=25% bgcolor="#660099">Disabled</td></tr></table><br><table width="100%" border=0 cellspacing=0 cellpadding=1><tr bgcolor="#CC0099"><td height=7>Device</td></tr></table><table width="100%" border=0 cellspacing=1 cellpadding=1><tr><td width=25% height=17 align=right bgcolor="#9900CC">Firmware Version</td><td width=25% height=17 bgcolor="#660099">V1 Rel 6N</td><td width=25% height=17 align=right bgcolor="#9900CC">Exposed Computer</td><td width=25% height=17 bgcolor="#660099">Disabled</td></tr><tr><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>Special Applications</td><td width=25% bgcolor="#660099">Enabled</td><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>Network Address Translation</td><td width=25% bgcolor="#660099">Enabled</td></tr><tr><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>Virtual Servers</td><td width=25% bgcolor="#660099">Enabled</td><td width=25% bgcolor="#9900CC" align=right>Hardware ID</td><td width=25% bgcolor="#660099">10-10-001-04100000</td></tr></table><br><input type=submit name=refresh value="Refresh Screen"><br><br><table width="100%" border=0 cellspacing=0 cellpadding=1><tr bgcolor="#CC0099"><td height=7>Log</td></tr></table><textarea name="MODEM_LOG" rows=6 cols=65></textarea></form><p>&nbsp;</p></body></html>

-----------------------------------------------------------------------------

Return to “Questions, bugs,...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests